"…Πᾶσαν ὸμορφιά, Πατρίδα, ἐσύ τὴν ἔχεις"

Κ. Παλαμᾶς

ΓIΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ

Να παρατηρείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζεις τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμάς την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα. Γι' αυτό...

ΦωτοΓραφίζω για να κρατήσω τις ομορφιές σου δίπλα στην καρδιά μου για πάντα!

Mεγαλώνω και ξεχνάω… θέλω κάπου να μένει αποτυπωμένη η θύμηση κάθε στιγμής. Γι’ αυτό φωτοΓραφίζω. Γιατί δεν θέλω να ξεχνάω εικόνες και στιγμιότυπα της ζωής.

ΦωτοΓραφίζω για να αποτυπώσω τη στιγμή, να σταματήσω στιγμιαία το χρόνο και να τον μεταφέρω σε μια διαφορετική στιγμή της αιωνιότητας!

ΦωτοΓραφίζω για να επιμηκύνω τον χρόνο!



Κερύνεια, η γενέθλια πόλις

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Καμάρι, 2007, Μάρτης, 4

Επίσκεψη στο ψαροχώρι Καμάρι, επίνειο του Κεραμιδίου, στο βόρειο Πήλιο. Από Λάρισα μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, στο 30ο χλμ. στρίβουμε αριστερά προς Αχίλλειο και Καλαμάκι και από κει δεξιά προς Κανάλια, Κεραμίδι καταλήγουμε στο Καμάρι. Από Βόλο, παίρνουμε την έξοδο της πόλης προς την εθνική οδό και πριν φτάσουμε στον κόμβο του Βελεστίνου στρίβουμε δεξιά προς Κανάλια (παραπλεύρως της λίμνης Κάρλας). Μετά τα Κανάλια ακολουθεί ορεινή διαδρομή σε φιδωτό αλλά άνετο δρόμο μέσα από ένα υπέροχο δάσος με βελανιδιές προς Κεραμίδι και κατάληξη στο Καμάρι. Η συνολική απόσταση από Βόλο είναι περίπου 50 χλμ. Από Αθήνα στο Βελεστίνο δεξιά.
Η μέρα ηλιόλουστη, ελαφρώς συννεφιασμένη, η ψαροταβέρνα ανοικτή, οι παρέες λιγοστές, τα ολόφρεσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια μας περιμένουν.

Ο χάρτης της περιοχής


'Αποψη της παραλίας και του οικισμού Καμάρι



'Αποψη προς νότο

'Αποψη προς βορρά

Η παραλία με φόντο αιγαιοπελαγίτικο


Ο απογευματινός ήλιος μέσα από τις βελανιδιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: